Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie Het in Tilburg gevestigde Bosch Transmission Technology is de bakermat van de continu variabele transmissie (CVT). Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van duwbanden voor automatische versnellingsbakken in personenauto’s. In 2012 bedroeg de jaarproductie 4,5 miljoen duwbanden, een verdubbeling in vergelijking met vijf jaar […]
" /> Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij Innovatie Dagblad
bannerTop

Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie

Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie Het in Tilburg gevestigde Bosch Transmission Technology is de bakermat van de continu variabele transmissie (CVT). Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van duwbanden voor automatische versnellingsbakken in personenauto’s. In 2012 bedroeg de jaarproductie 4,5 miljoen duwbanden, een verdubbeling in vergelijking met vijf jaar daarvoor. Bosch Transmission Technology en Brabant zijn met elkaar vergroeid. De regio blijkt een uitstekende voedingsbodem voor een bedrijf dat in de automotive sector voortdurend werkt aan innovaties die over de hele wereld hun weg vinden.

Het CVT concept van Bosch Transmission Technology is al jarenlang de wereldstandaard voor automatische transmissies in de auto-industrie. Meer dan 300 automodellen van allerlei merken zijn voorzien van de in Brabant ontwikkelde CVT technologie. “Behalve in Europa is er vooral in Azië en de VS een groeiende vraag naar ons product”, legt Senior Vice President Coen Rooijmans van Bosch Transmission Technology uit. “Rijcomfort en reductie van brandstofverbruik en CO2 uitstoot zijn steeds belangrijkere issues in de auto-industrie en dus is ons concept heel interessant. Vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid van ons product kunnen we er behalve benzine- en dieselauto’s ook hybride voertuigen mee uitrusten.”

Nieuwe concepten
De klanten van Bosch Transmission Technology zijn behalve autofabrikanten vooral toonaangevende transmissieproducenten als JATCO en Punch Powertrain. “Met hen werken we nauw samen”, aldus Rooijmans. “Van standaard naar maatwerk, zou je onze benadering kunnen noemen. We werken vanuit een aantal standaardoplossingen maar valoriseren die naar klantspecifieke eisen.” In Tilburg wordt voortdurend gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen op CVT gebied. Rooijmans: “We vervullen een voortrekkersrol en investeren dan ook fors in Research & Development. Van de ruim 1.300 mensen die hier werken, is bijna 10% dagelijks bezig met productverbetering en innovaties. Er worden steeds modernere systemen ontwikkeld waarvoor wij de kennis en componenten leveren.”

Uitbreiding
Door de sterk toenemende vraag naar CVT-duwbanden en de behoefte aan verdergaande innovaties investeert Bosch Transmission Technology tot 2016 meer dan 100 miljoen euro in uitbreiding van de productiecapaciteit en in de implementatie van nieuwe technologieën. “Daarmee gaan we de nieuwe generatie van onze duwbanden ontwikkelen en produceren”, kijkt Rooijmans vol vertrouwen naar de toekomst. “Nog lichter en nog energiezuiniger.”

Met de groei die Bosch Transmission Technology doormaakt, wordt ook de verankering van het bedrijf in Brabant steeds sterker. Rooijmans: “We hebben hier alles wat ons bedrijf nodig heeft. Een netwerk van toonaangevende hightech bedrijven, een sterke automotive sector, goed opgeleide engineers die bovendien internationaal georiënteerd zijn, verschillende universiteiten waarmee we intensief samenwerken. Bovendien heeft Brabant een uitstekende infrastructuur en zitten we op korte afstand van internationale zeehavens en luchthavens. Niet voor niets zijn Bosch Transmission Technology en Brabant met elkaar vergroeid.”

Bosch en Brabant: bakermat en voedingsbodem voor transmissie technologie – Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.


Tags:

Trackback  •  Posted by madburo in Uncategorized category

 

Comments are closed. Please check back later.