MyPHRMachines: een open PHR app platformMyPHRMachines is een open platform voor de opslag van medische gegevens waarover de patiënt of cliënt de regie voert. Gegevens kunnen door de patiënt zelf geüpload worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld sportgegevens. In de regel levert het ziekenhuis de gegevens echter automatisch aan, zoals bijvoorbeeld medische beelden.MyPHRMachines is […]
" /> MyPHRMachines: een open PHR app platform Innovatie Dagblad
bannerTop

MyPHRMachines: een open PHR app platform

MyPHRMachines: een open PHR app platformMyPHRMachines is een open platform voor de opslag van medische gegevens waarover de patiënt of cliënt de regie voert. Gegevens kunnen door de patiënt zelf geüpload worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld sportgegevens. In de regel levert het ziekenhuis de gegevens echter automatisch aan, zoals bijvoorbeeld medische beelden.MyPHRMachines is een onafhankelijke private cloud omgeving met een open markt tussen zorgverleners, patiënten of cliënten en software ontwikkelaars. De open markt staat in groot contrast tot de monopolistische positie waarin grote software leveranciers vandaag de dag software aanbieden aan ziekenhuizen. Het MyPHRMachines project beoogt een gelijkaardige transitie zoals die van de voorheen gesloten mobiele telefoon software markt, waarbij bedrijven als Nokia en Ericsson beslisten welke software op je mobieltje draaide, naar de huidige open markt van app-stores. De grote verschillen tussen MyPHRMachines en de app-store markten voor mobiele telefoons zijn; dat apps en data zich in de private cloud bevinden i.p.v. fysiek op een mobiele telefoon, en dat het MyPHRMachines platform garandeert dat apps geen gevoelige data uit de private cloud kunnen stelen. Het laatste aspect is van bijzonder belang in de zorg sector.ContactOver dit project kunt u contact opnemen met Pieter Van Gorp.

via MyPHRMachines: een open PHR app platform.


Trackback  •  Posted by madburo in Innovation category

 

Comments are closed. Please check back later.